אחת החברות הגדולות בעולם בשיווק דיגיטלי פרסמה לאחרונה דוח מגמות בנושאים הקשורים לשיווק דיגיטלי באמצעות AI (בינה מלאכותית). הדו"ח המבוסס על תובנות של למעלה מ-4,200 משווקים ו-4,500 צרכנים.

אחד הנושאים המדוברים ביותר בדו"ח ושאין לגביו קונצנזוס הוא נושא ה-AI. בינה מלאכותית יצרה שינוי מהפכני כאשר פרצה לתודעה בשנת 2022 ועוררה מגוון וויכוחים לגבי השימוש בה בשיווק דיגיטלי. בשנה שבין 2022 ל 2023 מאמרים וכתבות בנושאי AI גדלו ב-550% בלמעלה מ-15,500 מאמרי חדשות ובלוגים הנחשבים בעולם.

ארגונים מדווחים לאחרונה שהם מתכננים להכפיל את השימוש שלהם בבינה מלאכותית בפעילויות דיגיטליות שונות. עלייה של 318% במספר הארגונים שמדווחים שהם הולכים להשתמש בבינה מלאכותית בפעילויות תמיכת לקוחות ועלייה של 260% בארגונים שמתכננים להשתמש ב-AI לעריכת תמונות ב-2024.

אז מה עושים?

AI שיוצר תוכן עשוי להיות מקור לעבודה מהירה יותר עבור אנשי מקצוע עסוקים, אבל עדיין יש כאן סיכונים. המשתמשים בדרך כלל מזהים תוכן שנכתב באמצעות בינה מלאכותית, למרות שמשווקים במדיה החברתית ששים להשתמש בו מסיבות ברורות של ניהול זמן. 62% מהקהלים שנשאלו, מדווחים כי אם היו יודעים שהתוכן שהם עומדים לקרוא נכתב ב-AI, הם לא היו מתחילים באינטראקציה. מסתבר שלדורות שונים יש דרגת אמון כלפי תוכן שנוצר בבינה מלאכותית. דור Z, למשל, טוענים שהם יודעים להבחין טוב יותר מדורות אחרים מה אמיתי ומה נוצר באמצעות AI. הם גם נוטים לסמוך ולפתח תוכן באמצעות AI, בעוד שדורות קודמים פחות סומכים על התוכן הזה.

התרשים הבא מדהים את ההבדלים בין פערי הדורות והאמון שיש להם בתוכן שנכתב בבינה מלאכותית.

תרשים דורות AI

לפי כל הסימנים, בינה המלאכותית הולכת להיכנס לתודעה בכל התחומים בשנת 2024. כפי שניתן לראות בתרשים הבא, השימוש בבינה מלאכותית עתיד לעלות באופן משמעותי. העובדה הזו הולכת לספק הזדמנויות חדשות למשווקים ולעסקים, למרות שבקרב הצרכנים יש חשש מסוים לגבי התפיסה שלהם לגבי מה אמיתי ומה מזויף. החשש הזה יכול להשפיע על האמון שלהם בשיווק הדיגיטלי החדש. לכן שקיפות היא המפתח להצלחה בעולם ה-AI החדש, במיוחד כאשר מתארים סצנות ריאליסטיות עם תוכן AI , בהן צריכים לשמור על רמת אמון עם הקהל.הנתונים בתרשים מדגישים את התחומים העיקריים בהם הולכים לעשות שימוש צוותי השיווק במדיה החברתית.

תרשים ניבוי שימוש בבינה מלאכותית 2024

שימושים בבינה מלאכותית AI בשיווק דיגיטלי

טכנולוגיות בינה מלאכותית חדשות, כגון בינה מלאכותית עמוקה (Deep Learning) ומכונות למידה (Machine Learning)  ממשיכות להתפתח ולאפשר לבעלי עסקים להשתמש בבינה מלאכותית כדי לבצע משימות מורכבות כמו: ניתוח נתונים, יצירת תוכן והתאמה אישית של חוויית הלקוח. היכולת שלהם לקבל נתונים זמינים ממגוון מקורות (אתר אינטרנט, מדיה חברתית, מערכות CRM ועוד) ולבצע ניתוחים מורכבים היא מתקדמת מאד.

על בסיס כך, ניתן לצפות כי השימוש בבינה מלאכותית בשיווק יתמקד בעיקר ב:

1. ניתוח ודיווח נתונים עיסקיים

בכדי להבין לקוחות ולבנות אסטרטגיות שיווקיות מותאמות אישית. הדיווח יהפוך ליתרון תחרותי עבור סוכנויות שמוכנות לאמץ אוטומציה ובינה מלאכותית איסוף דוחות ותובנות עבור לקוחות שונים בתחומים שונים יכול לקחת לצוות של בני אדם הרבה שעות של עבודה ידנית בכל חודש. המרוץ אחר איסוף מדדים ו-KPI הוא עבודה סזיפית. השימוש בבינה מלאכותית ובאוטומציה לדיווח חודשי מציע פוטנציאל רציני באיסוף תובנות משמעותיות לגבי ביצועי קמפיינים, מעורבות לקוחות ומידע לגבי החזר השקעה (ROI).

2. ניתוח נתוני מדיה חברתית

נתוני מדיה חברתית הם אוצר של תובנות על המותג ועל הלקוחות שכלי בינה מלאכותית יודעים לנתח. רוב בעלי העסקים שמים דגש על נתונים במדיה חברתית כדי להחליט החלטות עסקיות דוגמת תזמון קמפיינים ליצירת לידים ופיתוח מוצרים. ניתוח וניטור מתחרים הוא שימוש נוסף של AI בשיווק. כלי בינה מלאכותית מנתחים תובנות של מתחרים על ידי שימוש בחיפוש סמנטי ובאלגוריתמים של בינה מלאכותית המסוגלים "להאזין" לרשתות חברתיות. היכולת לקבל מידע ולנתח מעורבות בתוכן של מתחרים, תדירות פוסטים, שימוש בהאשטאג ובמילות מפתח ואזכורים, יכולה לתת נתונים בעלי ערך למותג. בכלל זה נכנס גם הנושא של שיווק משפיענים. מודלים של בינה מלאכותית עוקבים אחר פוסטים, אינטראקציות ודמוגרפיה של קהלים של משפיענים פוטנציאליים על מנת לתת למשווקים אפשרות לבחון את התאמתם לשותפות עם המותג.

אחד השימושים המתקדמים יותר של AI ברשתות חברתיות היא היכולת לבצע כריית מידע כדי לנתח את טון ה"דיבור" ולתרגם לשפה עסקית את התגובות בפוסטים והשיחות על המותג. זה נותן אפשרות להבין את הרצונות של הלקוחות ולשפר את האופן שבו הם מגיבים למותג.

שימוש-ב-AI-ברשתות-חברתיות

3. יצירת תוכן

שוק הבינה המלאכותית העולמית צפוי להמשיך ולצמוח ויגיע לשווי של 1.8 טריליון דולר עד 2030. נתוני הצמיחה המרשימים תלויים הרבה בהצלחה האחרונה של השקת ChatGPT של Open AI ושחרור טכנולוגיית בינה מלאכותית חדשה של גוגל הנקראת bard.

בינה מלאכותית יכולה להאיץ משימות כמו פיתוח תקצירי תוכן או קווי מתאר, סיכום נקודות חשובות, הגדרת מושגים בסיסיים ויצירת טיוטות ראשונות של מאמרים או עותק שיווקי. בעוד ש AI מצוינת בעריכת תוכן, היא גם מצטיינת באופטימיזציה של הפרטים העדינים יותר שעושים את ההבדל בביצועים של קמפיינים כמו בחירת מילים טובה יותר ומיקומי קישורים.

אפשר ליצור ב AI מאמרים, מודעות, תמונות וידאו ועוד, תוך כדי התאמת התוכן ללקוח. זה נכון שאין תחליף למעצב מוכשר, אבל אם צוות השיווק הוא קטן ומוגבל בתקציב, השימוש בבינה מלאכותית ליצירת תמונות יכול להיות פיתרון מעולה. כלי AI הופכים בקשה טקסטואלית לחזותית בהתבסס על הנחיות מדויקות של הכותב.. משם, ניתן לבצע התאמות בסגנון, הצבע והכיוון כדי לקבל עיצובים שונים המתאימים לקמפיינים שונים.

קיימים בשוק כלים המשתמשים בנתוני ביצועים היסטוריים כדי לזהות ולהציע את שורות הנושא הטובות ביותר לקמפיין חדש. עבור משווקים בדוא"ל, היתרון הוא כפול: פחות זמן (ותקציב) בהתאמה ידנית ובדיקת הטקסט של המייל, ויותר סיכוי בשיעורי הפתיחה.

4. התאמה אישית של חוויית הלקוח

משווקים יודעים שיצירתיות מושכת קהל ושהתאמה אישית מעבירה את המסר הנכון ליעד הנכון בזמן הנכון כדי להמיר לקוח פוטנציאלי ללקוח. אבל יצירתיות והתאמה אישית הם אחד האתגרים הגדולים ביותר שעסקים מתמודדים איתם במטרה לספק רלוונטיות וחדשנות.

התאמה אישית יכולה להגדיל את מעורבות הלקוחות ואת הסיכוי להגיב לתוכן, לשתף, להמליץ ולהמשיך לרכוש את המוצרים או השירותים של העסק. ניתן להשתמש במדעי הנתונים המופעלים על ידי בינה מלאכותית כדי לצמצם קבוצות ספציפיות של לקוחות בהתבסס על קריטריונים, כמו ניבוי מחזור החיים וערך הלקוח, ולהתאים אישית את התוכן עבור לקוחות אלה באמצעות המלצות דינמיות למוצרים. AI יכול גם  לנתח את הנתונים כדי לקבל תובנות לגבי מתי לשלוח קמפיינים, למי למקד ואיזה תוכן לכלול.

5. פרסום ברשתות חברתיות ומיקוד קמפיינים

פרסום במדיה חברתית ודיווח על קמפיינים הם מקרי שימוש מרכזיים ב-AI בשיווק. אנשי שיווק דיגיטלי משתמשים בבינה מלאכותית כדי לייעל את הפרסום במדיה החברתית ולהפוך מודעות לאטרקטיביות יותר עבור קהלים על ידי ניתוח התנהגות מעורבות והעדפות קהל. לדוגמה, אלגוריתמים של למידת מכונה יכולים לערוך באופן אוטומטי מבחני A/B בווריאציות שונות של מודעות כדי לבצע אופטימיזציה של קמפיינים, בגלל היכולת שלהם ללמוד אילו אלמנטים מניבים את הביצועים הטובים ביותר עבור פלחי לקוחות שונים. היכולת של כלי בינה מלאכותית לנתח ולנבא מה יעבוד הכי טוב, על סמך אינטראקציות קודמות של המשתמש עם המותג או המוצר, יגבירו את המיקוד והביצועים של הקמפיין. הכלים האלה גם ידעו ליצור מודעות דינמיות שמעדכנות אוטומטית את פרטי המוצר והמחירים על סמך התנהגות המשתמש.

כל היתרונות הללו מאפשרים למשווקים למקסם את הפרסום הממומן ולשפר את תוצאות המיקוד בזמן קצר משמעותית מהזמן שייקח לנתח ולהתאים אותם באופן ידני.  

6. תזמון ופרסום מדיה חברתית

אחת השאלות המרכזיות והחשובות בשיווק דיגיטלי היא התזמון והפרסום של התוכן של העסק. מאחר וצוותים בסוכנויות מדיה דיגיטליות וחברתיות עמוסים מאד, הם מתקשים בניהול לוחות זמנים של פוסטים וניהול קמפיינים. כלי בינה מלאכותית אוטומטיים יכולים לפתור את הבעיה ולחסוך לצוותים זמן ומאמץ. אלגוריתמים של למידת מכונה מנתחים מדדי מעורבות על פני תקופות זמן כדי להציע אפשרויות תזמון שיבטיחו מעורבות אופטימלית לאחר פרסום הפוסט. כך יוכלו משווקים לתכנן, לארגן ולתזמן פוסטים חברתיים ברשתות כמו פייסבוק, אינסטגרם ולינקדאין עם בדיוק המבוסס על נתונים.

7. בניית ChatBots (צ'אטבוטים)

צ'טבוטים הם מקרה קלאסי לשימוש בבינה מלאכותית בשיווק. לפי סקרים, 54% מהעסקים והמשווקים מתכננים להשתמש בהם ב-2024 לטיפול בלקוחות שמגיעים דרך מדיה חברתית, בנוסף למשאבים אחרים כמו שאלות נפוצות באתר ופורומים של לקוחות. צ'אטבוטים מאפשרים לעסקים לספק אינטראקציות מיידיות ומותאמות אישית עם לקוחות למתן מענה לפניות סביב לשעון. האפשרות הזו עושה שירות טוב לעסק בשיפור שביעות רצון הלקוחות ובניית קשרים טובים איתם. צ'אטבוטים הופכים לחכמים יותר ככל שהם מעבדים מידע רב יותר ואוספים נתונים בעלי ערך על התנהגות המשתמשים. בכלל זה גם הצ'אטבוטים הפשוטים יותר שהם מבוססי כללים וניתן להגדיר אותם בקלות כדי לאפשר זמינות של 24/7 ללקוחות.

צטבוט-בינה-מלאכותית

על כל היתרונות שנמנו מעיל, יש גם חסרונות שצריך לקחת בחשבון בעבודה עם AI.

אלגוריתמים של בינה מלאכותית יכולים להתעלם מהנחיות קריטיות לבטיחות המותג בפייסבוק או בגוגל, כמו כן כבר ניתן להבחין בחוסר האינטואיציה האנושית והאינטליגנציה הרגשית של AI כדי להבחין בהקשרים רגישים, מה שעלול להוביל לבעיות ציות לפרסומים בפלטפורמות חברתיות או אתרים. לפיכך שימוש ב AI יכול לדוגמה לייצר מודעה שמפרה כללים וחוקים, או ליצור עותק של תמונה המפר זכויות יוצרים, מה שיגרור תביעות משפטיות.

מפרסמים חייבים יותר ויותר לחבר פלטפורמות AI עם אמצעי הגנה על המותג ולשלב אותן עם אוטומציות. לשמחתנו, כבר היום יש למערכות AI את היכולת לפקח ולאכוף הנחיות מותג על פני ערוצי תקשורת מרובים.

 

כנראה שלא נוכל להימנע משימוש בבינה מלאכותית במדיה חברתית וכנראה שהיא תכנס יותר ויותר לחיינו בכלל ולשיווק הדיגיטלי בפרט. האם זה מרגיש נכון? האם זה מחזק את המותג? האם זה עובד? רק הזמן יגיד. ניתן לנבא שכדי להצליח בסביבה החדשה הזו, משווקים ומותגים צריכים לתרגם מחדש את ההגדרה שלהם ל "אמיתי" ו"אותנטי". נכון, קשה יהיה לבסס תמונות ותוכן על עבודה של אדם בלבד, אבל גם צריך לדעת לסנן את התוכן הזה ולערוך אותו כי בסופו של דבר, הוא נקרא ונראה על ידי בני אדם.

איך לעבוד בצורה חכמה יותר עם AI?

  • הכירו את קהל היעד (לעיל הסבר על פער הדורות) ואיך הוא מרגיש לגבי AI. הבנה עמוקה של הקהל יכולה לעזור באיסוף תובנות בנוגע לשאלה האם לגורמים כמו גיל, תרבות, מיקום גאוגרפי או תחומי עניין יש השפעה על היכולת להבחין בין תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית.
  • החליטו אילו פעולות חשובות ביותר כדי לשמור על קהל היעד, להניע אותו לפעולה ולגרום לו לסמוך על המותג. יהיו פעולות שניתן להאציל לבינה מלאכותית ולהפוך אותה לעוזר מצוין, אבל חשוב להפעיל תוכנית חשיבה על כך ויתרה מכך- תכנית גיבוי למצב של "מה יקרה אם?". לדוגמא: עד היום כתבתם תוכן מעולה שהקוראים סומכים עליו? אפשר להעביר 10%-20% ממנו ל-AI (מה שיחסוך זמן עבודה), לערוך תוכן שנוצר ב-AI ולפרסם. רוצים לחסוך זמן וכסף על מעצבים גרפיים? נסו להשתמש בתוכנות AI, אבל הקפידו לוודא שהתוכן החדש לא פוגע בביצועים.

הכתבה עזרה לך? אולי גם זה יעניין אותך...

לתיאום פגישת ייעוץ דיגיטלי חינם:

דילוג לתוכן