גיוס משפיענים לקידום דף אינסטגרם עסקי נחשב לאחת הדרכים הטובות והיצירתיות לשיווק דף אינסטגרם עסקי ולרכישת מעורבות המוצר או בעסק. כמו כל שותפות עסקית אחרת, השותפות בין מותגים ומשפיענים צריכה להבנות על אמון הדדי וקשרי עבודה ארוכי טווח. ככל שיש למשפיענים יותר עוקבים- כך הם זוכים ליותר שיתופי פעולה ופרויקטים בלעדיים באינסטגרם. חלק מהמשפיענים באינסטגרם מקבלים פניות ממותגים עשרות פעמים ביום ונדרשת איתם מערכת תנאים מסוימת כדי לעורר בהם עניין לפרסם דווקא את העסק או המוצר המסוים. צריך לזכור שיש להם קהל עוקבים שמאמין להם ובהם והם חוששים מפרסום שיגרום לעוקבים האלה להתדלדל.

מחקר משפיענים
המטרה במחקר משפיענים הוא להיות יסודי בבחירת המשפיען ולחשוב היטב אם הם מתאימים לפרסום המותג או המוצר. בין השאלות שכדאי לשאול במחקר:
- האם הערכים, האישיות והנראות של המשפיען מתיישב עם המותג?
- האם קהל היעד אליו מכוון המשפיען נכון עבור המוצר או המותג הנוכחי?
- כיצד נתפס המשפיען בקרב קהל היעד?
- האם המשפיען יכול לסכן או לטרפד שת"פ עם משפיענים אחרים בתחום או עם קהל אחר?
- האם הצילום של המשפיען הוא בסגנון שהמוצרים של המותג יהיו קשורים אליו?
- האם המותגים והמוצרים שאיתם עבד המשפיען בעבר דומים למותג או המוצר הנוכחי?
- כמה עוקבים יש למשפיען?
- האם תוכן פרסומי של המשפיען נחשב איכותי?
- האם הקהל של המשפיען מעורב בפוסטים שלו? תגובות, שיתופים וכו'.
- באיזו תדירות המשפיען מפרסמים תוכן אורגני או ממומן?
כיצד לעניין את המשפיענים במוצר או במותג
רוב המשפיענים נוטים להשיב להודעת בקשה ליצירת קשר עסקי. ניסוח הודעה קצרה לגבי סיבת הפנייה, הצגת המותג וכיצד שיתוף הפעולה יקדם את המותג ואתם יכול להיות בסיס טוב להתחלה.
אם ניתן ליצור קשר ראשוני באמצעות מייל זו גם דרך טובה.

תשלום למשפיענים
מותג זקוק לאמון של העוקבים, טוב ככל שיהיה. העבודה עם משפיען יכולה בהחלט לקדם את המותג באינסטגרם, אך חשוב לדעת שככל שהמשפיען יהיה מרוצה משיתוף הפעולה, כך זה יהיה ניכר בפוסטים שהוא מעלה בנוע למוצר.
תשלום הוא עניין אינדבידואלי כשמדובר על פרסום משפיענים באינסטגרם. התעריף מורכב ממספר פרמטרים עיקריים:
- סוג המותג או העסק
- איכות המשפיען
- כמות העוקבים של המשפיען.
- סוג התוכן שרוצים לפרסם (פוסטים, סרטונים).
- אבני דרך בזמן שרוצים לפרסם (כל יום? פעם בשבוע? פעם בחודש?).
- עמלות ואחוזים (בד"כ לעסקים קטנים).
טיפ! לא תמיד חייבים להצמד למשפיען בכל מחיר. לעיתים יש אנשים פחות מוכרים עם הרבה יותר עוקבים שיכולים לעשות עבודה לא פחות טובה ובפחות כסף. צריך לבחור בצורה מושכלת עם מי עושים שיתוף פעולה.
יצירתיות
בעלי עסקים ואנשי שיווק בד"כ מכירים את המותג ויש להם רעיונות סגורים לגבי השיווק והפרסום. זה לא תמיד עולה באותו קנה עם ההרגשה של המשפיען לתוכן וההגשה של התוכן ממנו כלפי חוץ. במקרה כזה, אפשר בקלות בשיווק דיגיטלי שהוא מאד מדיד, לבדוק על ידי ניסוי מה עובד טוב יותר וכיצד קהל היעד מגיב לתוכן.לעיתים שווה לתת למשפיען טווח משחק עם התוכן להגיש אותו כפי שהוא יודע שיכול לעבוד- טקסטים מיוחדים שהוא ידוע בהם, וידאו ייחודי שלו ועוד. חשוב תמיד לזכור שהקהל מגיב טוב לאותנטיות וניכר בתוכן אם ההרגשה של המשפיען אותנטית או לא.
שיתוף Story
פוסט בפיד של המשפיע עם קישור למוצר או לאתר יכול להביא את האלגוריתם של אינסטגרם לקדם את המותג במהלך מסע הפרסום. שיתוף סטורי יכולה להיות דרך ליצירת אינטראקציה עם העוקבים, במיוחד בקמפיינים, כאשר אפשר לפתוח את המוצר לדיון, תגובות וכו'. סטורי ופיד הם דרך מצוינת גם לשתף את שיתוף הפעולה עם המשפיען. אם עושים את זה נכון משני הצדדים "זוכים" בחשיפה של קהלים שונים.
הסקת מסקנות ופידבקים
הצעד האחרון בעבודה עם משפיענים הוא לדעת אם הקמפיין עבד ושיתוף הפעולה הצליח. מדדים כמו: עוקבים חדשים, מכירות, תעבורה לאתר, זמן באתר, לייקים, שיתופים, לחיצות על כפתורים נבחרים ומדדי הצלחה של פוסטים יכולים לתת מושג לשני הצדדים ששיתפו פעולה עדי לדעת אם הקמפיין היה מוצלח ואם לא- מה צריך לשפר לפעם הבאה. זה גם נותן למשפיען תובנה לגבי האופן שבו הוא מסוגל להפוך מושפעים לקונים ולתכנן אסטרטגיה לקמפיינים עתידיים.
ללא קשר אם הקמפיין הצליח, רצוי לתת פידבק למשפיען, גם אם יש הערות בונות. הרגשתם שמשהו יכול היה להתפתח אחרת? זה קורה, וכמובן, חשוב לשתף כדי שכולם יוכלו להשתפר קדימה. אם הייתן מרוצים משיתוף הפעולה, ניתן לשקול המשך עבודה.